Kintlévőségkezelés

Kintlévőségkezelés


Sajnos az elmúlt évek gazdasági állapota érezteti hatását a társasházak bevételeinél is. Sok embernél a közös költség az utolsó, amit befizet és előfordul, hogy már nem jut. Ha ez csak 1-2 hónapban van így és utána a tartozó kifizeti az elmaradását, akkor nincs nagy baj. De ha ez sokáig így történik, akkor gyorsan kezelhetetlenné válik a lakás tartozása.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján sikerült kidolgozni egy hatékony és humánus módszert, hogy a kintlévőségek a lehető legkisebbek legyenek.

Folyamatosan figyeljük a tulajdonosok egyenlegeit, hogy minél előbb tudjunk reagálni. Minél nagyobb a tartozás, annál nehezebb kifizetni.

Amikor egy lakónak egy bizonyos összeget meghalad a tartozása felvesszük vele a kapcsolatot általában telefonon vagy e-mailen keresztül. Kap egy értesítőt, amolyan fizetési emlékeztetőt, de ez még sem az adósnak sem a társasháznak nem növeli a költségét.

A körülmények megvizsgálása után van lehetőség részlet fizetésre is. 

Ha a pénz továbbra sem érkezik be, akkor küldünk egy ügyvédi fizetési felszólítást.

Ezt követi az egyre költségesebb Fizetési Meghagyás és Jelzálog bejegyzés. 

Az utolsó jogi lépés a végrehajtó megbízása. Erre a szintre már nem érdemes eljutni, mert nagyon megnöveli a tulajdonos tartozását, adósságot.

Ha a társasház SZMSZ-e lehetővé teszi és a műszaki feltételek is adottak, akkor végső esetben a nagy tartozó lakást kizárjuk a közös kazánnal előállított meleg víz és fűtés fogyasztásból. Senki sem várhatja el a szomszédaitól, hogy fizessék ki a meleg víz vagy fűtés fogyasztását.

Kintlévőségkezelés ajánlatkérés